logo
pszichomorzsa

Pszichomorzsa

Itt néhány publikációnkat, nyilatkozatunkat ajánljuk szíves figyelmükbe:                            

Újdonság!  Szülőnek lenni jó!

(szülői kézikönyv, a szerző munkatársunk)

Tic-taktika (könyv a tic-ekről, Tourette szindrómáról, hiperaktivitásról és társuló zavaraikról)

Nyilatkozatok a Tourette szindrómáról:   1 & 2     3     4      5

  Perfekcionizmus
Iskolaérettség  
 

 A kényszerről
 Kamaszkor

 

 Life-coaching cikkek
 Figyelemzavar  

  
   
onok_kerdeztek

Kedves Pszichológus!

A fiam most kezdte az első osztályt, 7 éves és folyamatosan babrál, beszélget a társával, előfordul hogy feláll órán. Nagyon aggódom, mert a tanítónő már többször szólt, hogy nem tudja megtartani az órát, és azt érzem, hogy már nem is akarja megoldani ezt a problémát. Hátra ültette az utolsó sorba, hogy ne zavarjon, ami miatt Milán még kevésbé figyel. Hogyan álljak ehhez a nehéz helyzethez? Már az óvodában is kicsit nyüzsgőbb volt, de az óvónők ezt tudták kezelni.

 

A választ itt olvashatja

aktualitas
Gran'dio Pszichológiai Magánrendelő
Párterápia PDF Print E-mail

A párterápia rendszerszemlélet alapján, a párkapcsolat (szülők, házaspárok, párok) javulását, az együttműködést és a konfliktusok megoldását célozza a hatékonyabb kommunikáció, a másik és önmagunk mélyebb megismerése segítségével.

 

 

 

 
Neuropszichológiai állapotfelmérés és fejlesztés PDF Print E-mail
A neuropszichológia a pszichológiának az a területe, amely a központi idegrendszer és a különböző  megismerési, gondolkodási funkciók, valamint érzelmek kapcsolatával foglalkozik. Ilyen funkciók lehetnek pl. a beszéd, figyelem, emlékezet, észlelés, melyek zavarainak felderítése a neuropszichológus feladata.

A diagnózis segít a gondolkodás folyamatainak feltérképezésében, továbbá sokszor olyan finomabb működési folyamatokra is fény derülhet, melyeket intelligencia- vagy egyéb képességmérő tesztekkel nem lehet azonosítani.
 
Családterápia PDF Print E-mail
A családterápia a rendszerszemlélet alapján működő, kifejezetten hatékony terápiás módszer a gyermekkori lelki problémák kezelésében. A családtagokat, mint a családi rendszer szereplőit közös munkára hívjuk a közös cél elérése érdekében, egyformán fontosnak tartva minden tag véleményét és érzéseit.
 
Neuro-lingvisztikus programozás (NLP) PDF Print E-mail
Az NLP egyre szélesebb körben használható alkalmazott pszichológiai módszer. Hatékonysága egyszerű és elegáns megoldásaiban rejlik, amelyek arra irányulnak, hogy bennünk meglévő erőforrásokat használjuk. Így hatékonyabban tudjuk megoldani a mindennapos kihívásokat, kiegyensúlyozottabbá, elégedettebbé válunk. (Többek közt a belső ellentmondások, fóbiák, káros szokások, önkorlátozó hiedelmek csökkentésére is alkalmas.)
 
Szülőkonzultáció PDF Print E-mail
A szülőkonzultáció a gyermekterápia kiegészítése: folyamatos kapcsolattartás a szülőkkel, a változások megbeszélése, a gyermek otthoni segítése a terápia eredményessége érdekében.
 
<< Start < Prev 1 2 3 Next > End >>

Page 2 of 3

Kik vagyunk

Csapatunk tagjait klinikai szakpszichológusok, pszichiáterek és gyógypedagógusok alkotják– különböző területeken és módszerekkel dolgozunk gyerekekkel, családjaikkal, illetve fiatal felnőttekkel, ami biztosítja sokoldalúságunkat és nyitott szemléletünket.

Mi a célunk

Több éves pszichoterápiás és pszichodiagnosztikai munka után jutottunk arra az elhatározásra, hogy hangulatos, családias környezetben elindítjuk rendelésünket. Hiszünk abban, hogy nincs egyfajta megoldási mód a pszichés problémák kezelésére; ezért mindenkinek egyénre szabottan, saját igényei szerint és a megfelelő módszert kiválasztva segítünk.

Mit kínálunk

Az egyéni diagnosztikus -és terápiás lehetőségek mellett pár-és családkonzultációt, életvezetési tanácsadást is kínálunk, valamint szükség és igény esetén csoportok indítását is tervezzük. Ezek a lehetőségek gyermekeknek, serdülőknek és szülőknek egyaránt segíthetnek abban, hogy problémáikra megoldást találjanak, a mindennapi életben könnyebben boldoguljanak és alkalmazkodni tudjanak a nagy megmérettetéseket jelentő iskolai, munkahelyi és magánéleti kihívásokhoz.
Designed by Joomla Bamboo