logo
pszichomorzsa

Pszichomorzsa

Itt néhány publikációnkat, nyilatkozatunkat ajánljuk szíves figyelmükbe:                            

Újdonság!  Szülőnek lenni jó!

(szülői kézikönyv, a szerző munkatársunk)

Tic-taktika (könyv a tic-ekről, Tourette szindrómáról, hiperaktivitásról és társuló zavaraikról)

Nyilatkozatok a Tourette szindrómáról:   1 & 2     3     4      5

  Perfekcionizmus
Iskolaérettség  
 

 A kényszerről
 Kamaszkor

 

 Life-coaching cikkek
 Figyelemzavar  

  
   
onok_kerdeztek

Kedves Pszichológus!

A fiam most kezdte az első osztályt, 7 éves és folyamatosan babrál, beszélget a társával, előfordul hogy feláll órán. Nagyon aggódom, mert a tanítónő már többször szólt, hogy nem tudja megtartani az órát, és azt érzem, hogy már nem is akarja megoldani ezt a problémát. Hátra ültette az utolsó sorba, hogy ne zavarjon, ami miatt Milán még kevésbé figyel. Hogyan álljak ehhez a nehéz helyzethez? Már az óvodában is kicsit nyüzsgőbb volt, de az óvónők ezt tudták kezelni.

 

A választ itt olvashatja

aktualitas
Gran'dio Pszichológiai Magánrendelő

 

 

Várjuk a segítséget igénylő családokat, gyermekeket és felnőtteket egyaránt!

"Egy fa, amelyet épp, hogy átérsz, egy kis magból nőtt ki, egy ezermérföldes út egy lépéssel kezdődik" (Lao Ce)

 

Gran'dio Team: Psychological Counselling in English

 

 

 
Psychological counselling in English PDF Print E-mail

Psyhological counselling in English is also availabe in our private practice

We are all clinical child and adolescent psychologists trained in several psychotherapeutic methods
The following problems are treated at our centre:
Emotional problems
Mood disorders
Eating disorders
Psychosomatic symptoms
Hyperactivity, attentional problems
Tic disorders
Stress related problems
Obsessive compulsive symptoms

 

Contact

 
Tic-taktika PDF Print E-mail

„A Tourette-szindrómás gyermekek napi gondozása/nevelése nem sokban különbözik más gyermekekétől, azonban a Tourette-szindróma és az esetlegesen ezzel együtt járó ADHD (figyelemhiányos hiperaktivitás zavar), OCD (kényszeres zavarok), szenzoros integrációs problémák vagy fejlődési késések kihívást jelenthetnek a szülőknek a napi ellátásban.”

 


Örömmel tudatjuk, hogy megjelent magyar nyelven az első könyv, amelyben a tic-ekről, a Tourette szindrómáról és társuló zavarairól olvashatnak.

A könyv az Akadémiai Kiadó (szerk: Tárnok Zs.,Budapest, 2009) gondozásában jelent meg egy sorozat első köteteként, melyet rendelőnkben megvásárolhatnak.

 
Life-coaching cikk PDF Print E-mail

Mi is az a life coaching?

"A coaching szép, jó és hasznos... de azért, mielőtt belevágunk, hasznos lehet kicsit körüljárni, mit is jelent pontosan ez a sokat hallott szó.(....)
A „lélek-tréner” (coach) és kliense (coachee) célja a pszichés jól-lét, elégedettség, teljesítmény és hatékonyság növelése, méghozzá lehetőleg gyorsan és egyszerűen.(....)
A pozitív pszichológiai alapelv, ami a módszer mögött áll, az a tanulás-és fejlődéselmélet: ezek szerint az ember folyamatos fejlődésre és tanulásra képes lény, aki javíthat saját megoldásmódjain, látásmódján."

A Lelki egészség magazin sorozatában munkatársunk a jelentés nyomába ered, bemutatja a life coaching legfontosabb területeit, valamint egyszerű önfejlesztő gyakorlatokat is megoszt olvasóival.

A cikkeket a Lelki egészség magazin (volt Way) számaiban olvashatják!

 
Az alváshiány és a tévézés elhízáshoz vezethet PDF Print E-mail
Az alváshiány és a tévézés elhízáshoz vezethet

Egy amerikai kutatás (Harvard Medical School) arról számol be, hogy a gyermekkori elhízás két rizikófaktora a napi kevesebb, min 12 óra alvás, illetve a napi 2 óránál több tévézés kisgyermekkorban. A kutatás szerint a két tényező együtt 16 százalékkal növeli az elhízás veszélyét.
Az alváshiány hormonális változásokat okoz, ami  fokozott étvágyhoz, és így elhízáshoz vezet. A tévénézés és az elhízás kapcsolata kézenfekvőbb: a tévézés közben elfogyasztott magas kalóriatartalmú nassok.

A kutatás gyakorlati konklúziója a következő: a szülőknek azt ajánlják, hogy a lefekvési és a tévézési idő szabályozása mellett a gyermekeket a tévétől minél távolabb altassák, hogy az ne zavarja a nyugodt alvást.
Tehát hasznos, ha a gyermek nem az esti tévézés közben alszik el a kanapén.


Forrás: inforadio.hu
 
<< Start < Prev 1 2 3 Next > End >>

Page 1 of 3

Kik vagyunk

Csapatunk tagjait klinikai szakpszichológusok, pszichiáterek és gyógypedagógusok alkotják– különböző területeken és módszerekkel dolgozunk gyerekekkel, családjaikkal, illetve fiatal felnőttekkel, ami biztosítja sokoldalúságunkat és nyitott szemléletünket.

Mi a célunk

Több éves pszichoterápiás és pszichodiagnosztikai munka után jutottunk arra az elhatározásra, hogy hangulatos, családias környezetben elindítjuk rendelésünket. Hiszünk abban, hogy nincs egyfajta megoldási mód a pszichés problémák kezelésére; ezért mindenkinek egyénre szabottan, saját igényei szerint és a megfelelő módszert kiválasztva segítünk.

Mit kínálunk

Az egyéni diagnosztikus -és terápiás lehetőségek mellett pár-és családkonzultációt, életvezetési tanácsadást is kínálunk, valamint szükség és igény esetén csoportok indítását is tervezzük. Ezek a lehetőségek gyermekeknek, serdülőknek és szülőknek egyaránt segíthetnek abban, hogy problémáikra megoldást találjanak, a mindennapi életben könnyebben boldoguljanak és alkalmazkodni tudjanak a nagy megmérettetéseket jelentő iskolai, munkahelyi és magánéleti kihívásokhoz.
Designed by Joomla Bamboo